Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Київська, 146, Бровари, Київська область, 07400
вул. Київська, 146, Бровари, Київська область, 07400
Пн-Пт: з 8 до 21

Сб-Нд: з 9 до 18
(067) 502 32 45 (063) 233 86 54 (097) 030 79 07 Замовити дзвінок

Як продовжити термін служби кондиціонера?

Як продовжити термін служби кондиціонера?

Який термін експлуатації кондиціонера?

Будь-яка техніка, якою користуються регулярно, може з часом вийти з ладу. У тому числі кондиціонери. У середньому робота кліматичного обладнання – від 8 до 12 років. Але бувають і винятки, тому все залежить від:

  • Якість моделі;
  • умов використання;
  • Сервісне обслуговування;
  • Правильність монтажу.


Як продовжити термін служби кондиціонера: поради та рекомендації

  1. Встановлювати внутрішній блок кондиціонера потрібно далеко від прямих сонячних променів, щоб вони не потрапляли на лицьову панель. Можливі збої у дистанційному керуванні пультом системи кондиціювання.
  2. Знижувати вологість приміщення шляхом регулярного провітрювання, відкриття вікон та контролю рівня вологості.
  3. Оптимальна температура простору 20-25°С. Важливо налагодити правильний повітрообмін і не перекривати шторами, матеріалами чи іншими меблями надходження повітря до приміщення.

Коли вікна та двері зачинені – це призводить до найкращого результату роботи кондиціонера.

  1. Щоб уникнути появи в непотрібну годину цвілі та неприємного запаху, перед тривалим відключенням роботи кондиціонера необхідно включити режим вентиляції та просушити його.
  2. Фільтру потрібне регулярне чищення від пилу та бруду, щоб уникнути негативного впливу на здоров'я та підвищеного навантаження на вентилятор з подальшим виходом з ладу. Цю процедуру слід проводити не рідше 1 разу на місяць.
  3. Необхідно проводити регулярні профілактичні роботи із доповненням системи фреоном. Існує природний витік фреону і важливо, щоб кваліфіковані фахівці заповнювали систему щонайменше 1 раз на 2 роки.
  4. Більшість кондиціонерів не призначені для роботи в зимовий час за температури нижче -7°С.
  5. При поломках, що виникають, необхідно звернутися до фахівця. Наприклад, періодичні перебої у роботі, різкі вимикання, протікання шланга, відсутня холод. Це все сигнали за негайним зверненням за допомогою, бажано до майстрів з ремонту від компанії, яка робила установку.
  6. Для тривалої роботи кліматичних пристроїв важливо проводити діагностику побутового приладу 1 раз на 6 місяців. Працівник проведе всі необхідні процедури, проведе чищення агрегату і дасть всі рекомендації щодо конкретної моделі.

Важливо знати, що всі роботи з кондиціонером виконуються на обладнанні, що знеструмлено.

Дотримуйтесь всіх профілактичних заходів щодо догляду за обладнанням і не доведеться раз, щоразу викидати гроші на ремонт. Бережне ставлення до побутових приладів продовжить термін експлуатації, безаварійні ситуації на тривалий час.

 

Коментарі
Схожі статті
11.07.2022
Навіщо в кондиціонері модуль Wi-Fi? Чи варто за нього переплачувати?
Навіщо в кондиціонері модуль Wi-Fi? Чи варто за нього переплачувати?
Кондиціонери з однією лише функцією включити\вимкнути давно залишилися в минулому. Сучасне кліматичне обладнання пропонує нові режими, опції та можливості. Вищою точкою техніки з погляду технологічності є віддалений доступ, можливість керувати приладом дистанційно. Більшість нових моделей спліт-сист..
08.07.2022
Як обігріти житло економно
Як обігріти житло економно
Якісним інверторним кондиціонером можна користуватися цілий рік, навіть у зимові холоди, коли можна включити функцію обігріву. Такий пристрій має принцип роботи «кондиціонер – тепловий насос» із можливістю економічного споживання електроенергії на обігрів...
19.11.2022
Який інвертор кращий
Який інвертор кращий
Ми намагатимемося розглянути можливості систем резервного електропостачання на основі акумуляторів і, звичайно ж, вирішити, який інвертор кращий у тій чи іншій ситуації. Широкий асортимент даних перетворювачів та акумуляторних батарей доступний в інтернет-магазині електротехніки «Technolux»&nbs..