Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Київська, 146, Бровари, Київська область, 07400
вул. Київська, 146, Бровари, Київська область, 07400
Пн-Пт: з 8 до 21

Сб-Нд: з 9 до 18
(067) 502 32 45 (063) 233 86 54 (097) 030 79 07 Замовити дзвінок

Навіщо в кондиціонері модуль Wi-Fi? Чи варто за нього переплачувати?

Навіщо в кондиціонері модуль Wi-Fi? Чи варто за нього переплачувати?

Як відбувається керування Wi-Fi у кондиціонерах

Робота Wi-Fi в кондиціонері здійснюється досить просто і працює за принципом оригінального пульта дистанційного керування, тільки управління відбувається за допомогою мобільного телефону. Програми завантажується на смартфон, підключається до кондиціонера, і користувач отримує можливість керувати своєю спліт-системою: налаштовувати, змінювати режими, вмикати та вимикати.

Як працює Wi-Fi модуль у кондиціонерах?

Для початку варто зрозуміти, що не всі навіть сучасні кондиціонери мають таку можливість в оригінальному вигляді. Для деяких моделей доведеться докупити інтернет-модуль як додатковий девайс. В експлуатації модуль Wi-Fi досить просто: вся суть полягає в тому, що користувач отримує можливість керувати власним кондиціонером з будь-якої точки світла, головне щоб там був доступ до мережі.

Управління кондиціонером через Wi-Fi здійснюється за допомогою програми, яку потрібно встановити на телефон. У самому додатку користувач вводить серійний номер кондиціонера, тим самим синхронізуючи спіт-систему зі своїм телефоном або планшетом. Після синхронізації, додаток доступним стає спеціальне меню, що складається з простих команд.

Важливо, що мануал використання кондиціонера може видозмінюватися залежно від тієї чи іншої моделі. В якійсь буде більше функцій, у якійсь менше. Змінюється і функціонал меню додаток. Очевидно, що чим дорожча техніка, тим більше опцій отримує користувачів.

Переваги кондиціонерів з wi-fi

Спліт-система з можливістю керування за допомогою Wi-Fi мережі має такі переваги:

Сучасні моделі, що мають подібну функцію, якісно додали до дизайну. Якщо зовнішній апарат залишився таким самим, то домашній блок став компактнішим і красивішим. Тепер кондиціонер може доповнювати дизайн усієї квартири чи будинку;

Простота управління. Достатньо завантажити мобільний додаток, щоб почати користуватися;

Можливість віддаленого доступу. Наприклад, людина, не зайшовши додому, може включити кондиціонер і виставити оптимальну необхідну температуру. Або якщо, пішовши з дому він забув вимкнути систему, він може відключити її, просто зайшовши в додаток;

Можливість не лише охолоджувати приміщення, а й зігрівати. Кондиціонер здатний прогрівати кімнату навіть за вікном -15 градусів;

Кондиціонер здатний охолоджувати або зігрівати все приміщення за рахунок трьох різноспрямованих потоків повітря.

Види кондиціонерів з Wi-Fi

Сучасні кондиціонери з wi fi діляться на два види, що відрізняються в основному за принципом комплектації: кондиціонери з вбудованим модулем мережі та кондиціонери з опціональним модулем, що не йде у спільній комплектації. В іншому функціонал систем працює однаково.

Спліт-системи із вбудованим модулем

Можна назвати цю комплектацію повноцінною, адже модуль Wi-Fi спочатку встановлений у систему. Почати користуватися віддаленим доступом можна відразу після встановлення. Достатньо лише завантажити мобільний додаток і синхронізувати його з системою.

Спліт-системи з опціональним модулем

Купуючи таку модель, потрібно розуміти, що при бажанні користуватися системою віддалено, модуль потрібно буде докупити. Куплений модуль встановлюється у систему, а потім підключається до мережі. Потім діє така сама інструкція: завантажується програма, здійснюється процедура синхронізації.

Як підключити та налаштувати керування кондиціонером через wi-fiКак подключить и настроить управление кондиционером через wi-fi

Кондиціонер з вай фай найчастіше активується та підключається до мережі напівавтоматично. Алгоритм підключення виглядає так:

Спліт-система підключається до домашньої мережі Wi-Fi;

У документах кондиціонера знаходиться QR-код. Здійснюється перехід за посиланням та завантажується додаток;

Встановлюється програма, а потім через неї знаходиться кондиціонер.

Існують і сторонні програми для керування кондиціонером віддалено, вони працюють за принципом універсальних пультів для телевізора. Але саме заводські програми працюють якісніше та мають у своєму арсеналі більшу кількість функцій.

Коментарі
Схожі статті
08.07.2022
Як обігріти житло економно
Як обігріти житло економно
Якісним інверторним кондиціонером можна користуватися цілий рік, навіть у зимові холоди, коли можна включити функцію обігріву. Такий пристрій має принцип роботи «кондиціонер – тепловий насос» із можливістю економічного споживання електроенергії на обігрів...
10.07.2022
Як продовжити термін служби кондиціонера?
Як продовжити термін служби кондиціонера?
Коли хочеться насолодитися прохолодним повітрям у літній сонячний день, завжди можна скористатися кондиціонером. Робота без перерв та на всю міць до осінніх холодів – це фактори ризику, непередбачених поломок. Надалі неправильне ставлення до приладу загрожує зайвими витратами на ремонт чи нову покуп..