Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Київська, 146, Бровари, Київська область, 07400
вул. Київська, 146, Бровари, Київська область, 07400
Пн-Пт: з 8 до 21

Сб-Нд: з 9 до 18
(067) 502 32 45 (063) 233 86 54 (097) 030 79 07 Замовити дзвінок

Як обігріти житло економно

Як обігріти житло економно

Чи ефективне обігрів та опалення кондиціонером узимку?

Сучасна кліматична система, яка працює за принципом теплового насоса, успішно виконує опалення будинку кондиціонером, процвітаючи в цьому краще за будь-який інший обігрівач.

У чому різниця між обігрівом та опаленням спліт-системою?

Визначення схожі за змістом, але мають особливості:

  1. Обігрів приміщення – доступна функція в кожному кондиціонері, яка, залежно від моделі, може функціонувати аж до -10°C та утеплити приміщення за необхідності. Однак ККД у мінусову температуру наближається до одиниці.
  2. Опалення спліт-системою – передбачає використання пристрою як єдине або доповнююче інше постійне джерело тепла з роботою до -30°C.

Як працює кондиціонер на холод та тепло

Принцип роботи на охолодження

Розігрітий від дії компресора зовнішнього блоку фреон заповнює всю систему. Після цього від обдування холодним повітрям у конденсаторі він охолоджується і переходить у рідку форму. Від надлишкового тиску компресора фреон надходить у регулятор потоку. Тиск у системі знижується, коли рідина потрапляє в розширену частину дренажної трубки, і фреон набуває газоподібної форми. Вступаючи в теплообмінник бере тепло і починає свій цикл повторно, починаючи від компресора.

Принцип роботи на обігрів

Механізм роботи на обігрів протилежний до охолодження. Тільки температура холодоагенту знижується кондиціонером сильніше за вуличну. Наприклад, коли холодоагент охолоне до -25 ° C він зможе забрати тепло зовні, коли там температура сну кілька градусів нижче. На вироблення тепла, яке витрачається на переміщення між двома теплообмінниками, витрачається набагато більше енергії, ніж на роботу самого компресора. Тому всі кондиціонери мають свої температурні рамки, при яких у них підвищена продуктивність роботи.

Відмінність у роботі інверторного кондиціонера

Інверторні пристрої здатні зіставити температуру навколишнього середовища та довести до необхідного рівня. Після цього робота компресора не припиняється, а лише знижується рівень потужності для підтримки стабільного клімату в кімнаті.

Позитивні сторони:

  • Економія електроенергії до 30%.
  • Безшумна робота.
  • Великий термін експлуатації.
  • Підтримує температуру на заданому рівні.
  • Працює за зовнішньої температури від -30 до 60°C.

Від'ємний бік

  • Досить висока вартість моделі.

Коефіцієнт СОР та ефективність кондиціонера

Коефіцієнтом СОР називають ефективну обігрівальну потужність кондиціонера, при якій співвідносяться між собою споживані енерговитрати з теплопродуктивністю пристрою. Робочі діапазони коефіцієнта 2,8-4,0, а ось у найкращих моделей таке значення може становити 5,0. При потужності 1 kW та значенні СОР 3,61 завдяки пристрою в приміщенні поширюється теплова енергія 3,61 кВт за годину. З цього випливає, що чим вищий коефіцієнт, тим дорожча ціна на інверторний кондиціонер.

Коли кондиціонер на обігрів є вигідним

Звичайні моделі кондиціонерів з невисоким СОР не економічні у споживанні на обігрів. Зважайте на середню температуру вашого регіону в зимовий час і за наявності сильних морозів звертайте увагу на кліматичну техніку з коефіцієнтом СОР вище 4,0. У такому випадку обігрів за допомогою кондиціонера буде вигіднішим, ніж при використанні обігрівача.

Особливості експлуатації у зимовий період

Кожні 60 хвилин відбувається відтайка кондиціонера. Адже довго працюючи при мінусовій температурі, радіатор піддається обмерзанню і ефективність пристрою падає. Для самоліквідації цієї проблеми прилад перенаправляє гарячий фреон з внутрішнього блоку на зовнішній, що сприяє відтаванню кондиціонера. Залежно від моделі такий процес регулюється датчиками або просто слідує запрограмованому часу.

Недоліки та мінуси зимового обігріву

Навіть у кондиціонерів з найвищим СОР є свої негативні сторони. Зупинимося кожному з них:

  • Шумна продуктивність.
  • Вібрація зовнішнього блоку. Тому не забудьте встановити кріплення на стіні до зовнішнього блоку, щоб знизити цей недолік.
  • При встановленні пристрою в підвалі звертайте увагу на те, щоб не було зайвого скупчення рідини там від відтаювання
  • При опаленні будинків з великою площею невигідно використовувати таку техніку і завжди слід тримати двері відчиненими.
  • У разі виходу з ладу одного з блоків кондиціонера будинок буде остуджуватись, якщо кондиціонер використовується як єдине джерело опалення.

У цій статті ми розглянули, чи можна обігрівати будинок кондиціонером і як краще це зробити. Набуваючи все більшої популярності серед користувачів кліматичною технікою, такий варіант опалення має право на життя. Адже таке придбання окупить себе вже за кілька зимових сезонів.

Коментарі
Схожі статті
11.07.2022
Навіщо в кондиціонері модуль Wi-Fi? Чи варто за нього переплачувати?
Навіщо в кондиціонері модуль Wi-Fi? Чи варто за нього переплачувати?
Кондиціонери з однією лише функцією включити\вимкнути давно залишилися в минулому. Сучасне кліматичне обладнання пропонує нові режими, опції та можливості. Вищою точкою техніки з погляду технологічності є віддалений доступ, можливість керувати приладом дистанційно. Більшість нових моделей спліт-сист..
10.07.2022
Як продовжити термін служби кондиціонера?
Як продовжити термін служби кондиціонера?
Коли хочеться насолодитися прохолодним повітрям у літній сонячний день, завжди можна скористатися кондиціонером. Робота без перерв та на всю міць до осінніх холодів – це фактори ризику, непередбачених поломок. Надалі неправильне ставлення до приладу загрожує зайвими витратами на ремонт чи нову покуп..
19.11.2022
Який інвертор кращий
Який інвертор кращий
Ми намагатимемося розглянути можливості систем резервного електропостачання на основі акумуляторів і, звичайно ж, вирішити, який інвертор кращий у тій чи іншій ситуації. Широкий асортимент даних перетворювачів та акумуляторних батарей доступний в інтернет-магазині електротехніки «Technolux»&nbs..
13.01.2023
Чи ефективні сонячні панелі: спростовуємо 7 найпопулярніших міфів
Чи ефективні сонячні панелі: спростовуємо 7 найпопулярніших міфів
Сонячні панелі за останні роки отримали ще більшу популярність. Дехто обирає їх, щоб стати енергетично незалежним, інші ж прагнуть бути екосвідомими й використовувати поновлювані джерела живлення. Та з популярністю ці конструкції обросли і чималою кількістю міфів...